Tientallen journalisten vanover de hele wereld wonen persvoorstelling nieuwe microbrouwerij bij

Groen licht voor bouw microbrouwerij in abdij Grimbergen: eerste "Grimbergen Triple"-brouwsel komt wel uit Denemarken

Groen licht voor bouw microbrouwerij in abdij Grimbergen: eerste "Grimbergen Triple"-brouwsel komt wel uit Denemarken

Voorstelling plannen Microbrouwerij in abdij Grimbergen 21/05/2019 (c) JHW Foto: JHW

Grimbergen - Het eerste brouwsel -een probeersel- zoals het in de nog te bouwen microbrouwerij in de Grimbergse abdij vanaf het najaar 2020 zal gebrouwen worden- is deze middag in primeur voorgesteld aan de wereldpers. Het brouwsel werd in Denemarken in brouwerij Carlsberg gebrouwen op basis van de ingrediënten en brouwprocessen die ook in de abdij van Grimbergen door onder andere pater Karel Stautemas zullen worden toegepast. De voorstelling van de plannen voor de bouw van een nieuwe microbrouwerij in de Abdij van Grimbergen, is gevolgd door tientallen journalisten die vanuit 33 landen van over de hele wereld speciaal naar de abdij in Grimbergen waren gereisd. Daar stelden vertegenwoordigers van brouwerij Carlsberg samen met pater Karel Stautemas en de Grimbergse paters van de Norbertijnenabdij de plannen voor de nieuwe microbrouwerij en belevingscentrum voor.

De Carlsberg group bezit vandaag nog altijd de licentie om het Grimbergenbier te brouwen. Voor de Belgische markt staat Alken-Maes in voor de productie en de verpreiding van het Grimbergenbier. Voor de overige landen in de wereld, ligt de productie bij de Carlsberg group zelf.

Pater Karel Stautemas van de Norbertijnenabdij: "Het Grimbergenbier verovert de jongste jaren meer en meer aanzien door haar authenticiteit, diversiteit in smaken en doorgedreven kwaliteit, waardoor ze een serieuze plaats op de biermarkt heeft veroverd. Hier in Grimbergen gaan wij in onze nieuwe microbrouwerij vanaf 2021 innoveren en speciale edities brouwen op kleine schaal. Hier gaan we tonen wat we allemaal kunnen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio