Merchtems Volkstheater brengt 'Kerstsprookje' dat kinderen bij toneelgebeuren betrekt

Merchtems Volkstheater brengt 'Kerstsprookje' dat kinderen bij toneelgebeuren betrekt

Foto: if

Merchtem - Het Merchtemse Volkstheater (MVT) staat weer klaar met een nieuwe productie. Om in de gepaste sfeer van de eindejaarsfeesten te komen, brengt ‘t Merchtems Volkstheater een “Kerstsprookje". Voorzitter Benny De Ridder van het MVT: " Het verhaal heeft als rode draad hoop, vriendschap, vreugde en verdriet en werd geschreven door Lisette Bécu- Van Ginderachter. De kinderen worden ditmaal bij het toneelgebeuren betrokken."

 Een kerstverhaal moet natuurlijk ook gespeeld worden in een juiste locatie. De Ridder: "Daarom trekken we voor één  van de voorstellingen  naar de Kerk In Brussegem. We gaan ook onze toeschouwers klein en groot  verwennen met een kleine attentie bij de ingang. Het idee van het kerstspel is er gekomen doordat we steeds meer aanvragen kregen van kinderen die eens toneel wilde spelen en door de korte kerstspelen die we de voorbije jaren in de kerken hebben gedaan."

Vrijwilligers
Als deze voorstelling een succes wordt, dan zal MVT dit de volgende jaren zeker nog doen. "In januari 2020 beginnen we dan opnieuw te repeteren voor onze productie van mei", gaat de voorzitter verder. "Na de succesvolle passage van onze regisseur Willy Segers uit Opwijk, hebben we besloten ook voor onze nieuwe productie met hem in zee te gaan. We zijn ook steeds op zoek aan vrijwilligers die zich willen aansluiten bij onze vriendenclub."


INFO - De voorstellingen vinden plaats op vrijdag, 20 december en zaterdag, 21 december in het MVT lokaal, Koeweidestraat 31b,  om 19 uur en op zondag, 22 december om 15 uur in de kerk van Brussegem. Inkom: 6 euro met gratis opwarmertje.
Kaarten te verkrijgen bij de leden of in café De Reedijk. Reserveren bij Lisette op het nummer 052/37.41.04. of e-mail  guido.becu@telenet.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio