CD&V stelt drankbonnetjes van jaarmarkt ter discussie

Merchtem - Op de vorige gemeenteraad haalde Joris Verspecht (CD&V) uit naar de drankbonnetjes die de gemeente uitdeelt tijdens Merchtem-kermis en de jaarmarkt. burgemeester Eddie De Block (Open Vld) antwoordde dat het bonnetjessysteem het beste én goedkoopste is. 'We willen het succes van de jaarmarkt en Merchtem-kermis behouden, en dus veranderen we het niet', antwoordde De Block.

Joris Verspecht stelde op de gemeenteraad dat het prijzengeld van de jaarmarkt van Merchtem werd verhoogd. Verspecht: 'Zo is er 26.000 in plaats van 20.000 euro uitgegeven. Er is ook voor 3.000 euro aan linten uitgegeven, en 4.400 euro aan eten uitgegeven. Het prijzengeld is met 30 procent verhoogt van 10.000 naar 13.700 euro. Er zouden zo'n 2.500 drankbonnetjes zijn uitgedeeld. Daarvan weten we niet waar een groot deel naartoe is', klinkt het.

Schepen van Financiën David De Valck (Open VLD): 'Het prijzengeld is verhoogd, maar we hebben dat gedaan om onder meer de prijskamp van het Belgisch Trekpaard aantrekkelijk te houden. We hebben de grootste prijskamp van Belgische Trekpaarden in België, en mogen er fier op zijn.'

'De drankbonnetjes komen nu al voor de 13de keer ter sprake op de gemeenteraad. Ik kan zeggen dat ze goed zijn besteed. Alleen al met Katuit worden er aan muziekverenigingen 600 uitgedeeld. Als je de totaalsom maakt, dan vind ik dat gedurende 10 dagen Merchtem-kermis er goedkoop is gewerkt.'

Burgemeester Eddie De Block (Open Vld): 'Dertien jaar geleden zijn we met die drankbonnetjes begonnen.De werkmannen, politie, rode kruis en brandweer krijgen ook een eetbonnetje. Het prijzengeld van de prijskampen is opgeslagen, mét succes, want de jaarmarkt groeit. En dat willen we niet veranderen', aldus de burgemeester.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio