Nieuwe naam voor Verhaegenlaan en Kollegestraat

Geraardsbergen - De straatnamen van de Verhaegenlaan en de Kollegestraat zijn nu gewijzigd naar respectievelijk ‘Gustaaf Verhaeghelaan’ en ‘Collegestraat’. Zo sluiten die nieuwe benamingen helemaal aan bij de correcte schrijfwijze van beide straatnamen.

Jan Coppens van de stedelijke Cultuurdienst legt de wijziging van de straatnamen uit. 'Gustaaf Verhaeghe schonk zijn nalatenschap aan de stad, het hospitaal en het OCMW. Hiermee werd onder andere de huidige kunstacademie gebouwd. Na de verbreding van het smalle Wolvenstraatje, kort na de Eerste Wereldoorlog, besloot het schepencollege in 1923 om de nieuwe laan te noemen naar de schenker: Gustaaf Verhaeghelaan. Door de jaren heen wijzigde de naam naar ‘Verhaegenlaan’. Op verzoek van de erfgoedcommissie keren we terug naar de oorspronkelijke naam ‘Gustaaf Verhaeghelaan’.

'Tegelijkertijd wordt ook de spelling van de Kollegestraat aangepast naar ‘Collegestraat’. Dit om verwarring te voorkomen, het college ligt dus niet langer in de Kollegestraat maar voortaan in de Collegestraat.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio