Laurens De Vreese beresterk in de Ronde

Laurens De Vreese beresterk in de Ronde

Laurens in volle inspanning tijdens de Ronde. Foto: if

Geraardsbergen - Laurens De Vreese uit Overboelare reed een sterke Ronde van Vlaanderen in het shirt van wielerteam Astana. Laurens handhaafde zich vooraan en eindigde uiteindelijk 17de in een groepje met onder meer de Duitse krachtpatser André Greipel. Een sterke prestatie van Laurens die de Geraardsbergse eer hoog hield in de Ronde. Hopelijk kan Laurens ooit eens zijn duivels ontbinden op de Muur als de Ronde terugkeert naar het oude parcours.

Laurens heeft er dit seizoen al heel wat koersdagen opzitten. In een meer dan goedgevuld voorjaar reed hij als voorbereiding op het Europese circuit eerst in Australie, Dubai en Oman. Daarna was Laurens aan de slag in Parijs-Nice, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke en in een door regen en wind geteisterde Gent-Wevelgem.

Maar het was uiteraard de Ronde van Vlaanderen waar de Astana-renner nog het meest naar uitkeek. Laurens had een meer dan goede dag en deed heel wat werk voor zijn kopman Lars Boom. Zelf eindigde Laurens nog 17de, een knappe prestatie die een vervolg kan krijgen in de Scheldeprijs. Zondag is er dan Parijs-Roubaix. Ook hier staat Laurens weer op de barricades en kan zijn Lars Boom ongetwijfeld weer rekenen op een beresterke Laurens in de finale.
 
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio