Manneken-Pistocht opent wandelseizoen Padstappers

Manneken-Pistocht opent wandelseizoen Padstappers

Foto: if

Geraardsbergen - Zondag 29 januari geeft wandelvereniging Padstappers het startschot van het wandelseizoen 2017 met de 24ste editie van de Manneken-Pistocht.

"Het wordt een wintertocht die cultuur en natuur, klimmen en dalen, mooie panorama’s en sfeerrijke stadshoekjes, nauwe steegjes en monumentale historische gebouwen verweeft tot een mooi geheel" zegt Koen Delplace, voorzitter van Padstappers.

"Onderweg krijgen de deelnemers als opwarmertje gratis een jenever of warme chocolademelk aangeboden. De uitvalsbasis is het vertrouwde jeugdcentrum De Spiraal, de ruime zaal gelegen langs de Dender vanwaar zowel de stad als het platteland binnen wandelbereik liggen."

"Afhankelijk van de afstand worden naast het stadscentrum ook de velden en landerijen rond Geraardsbergen en enkele prachtige natuurgebieden zoals Boelarebos en Karkoolbos onder de voeten geschoven. Alle afstanden voeren de wandelaar tenslotte terug naar de Spiraal waar ons team medewerkers klaar staat om hen te verwennen met verfrissende of verwarmende dranken, kleine snacks en heerlijke mattentaarten."

De verschillende omlopen van de Manneken-Pistocht van Padstappers bedragen 7, 10, 13, 16, 22, 26 en 32 kilometer en zijn uitgepijld. Rustposten zijn uitgebouwd op regelmatige afstanden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio