212 auto's reden te snel tijdens verkeersactie

Geraardsbergen - De politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde gedurende 2 dagen een verkeersactie uit. Tijdens een snelheidscontrole bleken 212 van de 1.216 auto's te snel te rijden.

De verkeersdienst voerde snelheidcontroles uit op de N8 te Ophasselt in de bebouwde kom, de N495 Edingseweg te Moerbeke in de bebouwde kom en de N263 Beverstraat te Viane. In totaal werden 1.216 voertuigen gecontroleerd waarvan 212 voertuigen in overtreding waren.

Er werden 71 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Hiervan waren er 68 personen safe, 1 persoon had alarm en 2 personen waren positief. Eén persoon zag zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen.

Er werden 3 onmiddellijke inningen opgesteld voor bellen achter het stuur, 1 onmiddellijke inning voor niet inschrijving van voertuig, 1 onmiddellijke inning voor parkeren, 2 processen-verbaal voor niet keuring van voertuig en 6 processen-verbaal van waarschuwing.

Twee bestuurders kregen een boete omdat hun kind niet drager was van hun veiligheidsgordel. Twee buitenlandse voertuigen werden ook beboet. Zij betaalden onmiddellijk 150 euro en 50 euro. Tijdens de patrouille op anoniem voertuig werden 2 onmiddellijke inningen opgesteld voor roekeloos rijgedrag. Het voertuig met automatische nummerplaat herkenning (ANPR) scande 1.824 nummerplaten. Er waren 8 hits in kader van niet keuring.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio