Ledenaantal jeugdbewegingen stijgt met 16 procent

Ledenaantal jeugdbewegingen stijgt met 16 procent

Een duurzame brooddoos als geschenkje tijdens de Dag van de Jeugdbeweging. Foto: if

Geraardsbergen - Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging deelde jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) mee dat in Geraardsbergen bijna 900 kinderen in een jeugdbeweging zitten. "Tegenover de telling in 2013 is het ledenaantal gestegen met 16 procent." Om dat succes te vieren kregen de jongeren tijdens de Dag van de Jeugdbeweging een duurzame brooddoos.

De telling omvat ook 2 nieuw erkende verenigingen: Ejong (Evangelische jongeren) en Jeugd Rode Kruis. De andere zijn Chiro Elegast Idegem die intussen samenging met Chiro Regenboog Nederboelare. En dan zijn er nog de Chiro Sint-Bartel jongens, Chiro Sint-Bartel meisjes, Chiro Moevia, KSA Geraardsbergen, Jokri en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu.

"Samen met de jeugddienst en de jeugdraad zorgen we ervoor dat de jeugdbewegingen goed samenwerken en elkaar versterken. We werken rond gezamenlijke thema’s zoals duurzaamheid en toegankelijkheid. Voor de leiding voorzien we jaarlijks een vormingsmoment."

"Vanuit de stad ondersteunen we de werking van de jeugdbewegingen. Naast de pedagogische begeleiding krijgt elke jeugdbeweging een basissubsidie. Ook voor het kampvervoer en voor infrastructuurwerken kunnen ze bij ons terecht."

"Gezinnen die het wat moeilijker hebben worden financieel gesteund bij de aankoop van een uniform, lidgeld of deelnamegeld aan het kamp. Zo zorgen we ervoor dat er niemand om budgettaire redenen uit de boot valt en zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen aan het jeugdbewegingsleven."

“Het is knap dat de jongeren, ondanks de zeer diverse mogelijkheden, vandaag ook nog steeds voor de jeugdbeweging kiezen” zegt schepen Van Trimpont. “Ik kom zelf uit de jeugdbeweging. De jeugdbeweging is veel meer dan spel en tijdverdrijf. De jeugdbeweging is een leerschool voor het leven en was ook voor mij de basis voor mijn verdere engagementen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio