Nick Dobbelaere is lijsttrekker voor PVDA

Nick Dobbelaere is lijsttrekker voor PVDA

PVDA trekt met Dobbelaere (centraal) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: if

Geraardsbergen - De Geraardsbergse afdeling van de PVDA trekt met Nick Dobbelaere als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De PVDA peilt in de aanloop naar die verkiezingen naar de mening van de bevolking via De Grote Bevraging.

Nick Dobbelaere is een 42-jarige journalist bij het magazine Solidair. Hij is initiatiefnemer achter het protest tegen de mogelijke sluiting van de materniteit van het ASZ in Geraardsbergen. Hij stond mee aan de wieg van PVDA Geraardsbergen en is sinds mei 2017 ook voorzitter van de lokale PVDA-afdeling.

Volgens de PVDA is Dobbelaere "heel gedreven, goed voorbereid, beschikbaar en met een scherpe blik op de toekomst. Iemand die heel plichtsbewust is en de groep kan motiveren en leiden." Dobbelaere legt zelf uit waarom hij zich engageert bij de PVDA. “Ik ben ervan overtuigd dat we met het huidige kapitalistische systeem afstevenen op sociale, economische en ecologische drama’s. De ruwe kantjes van het systeem afvijlen lost niks fundamenteels op. We moeten resoluut gaan voor een ander systeem, een systeem waar de noden van de mens primeren boven de winsthonger.”

"De Geraardsbergse afdeling van de PVDA was de voorbije jaren actief rond tal van nationale en lokale thema’s zoals het klimaat, de oprichting van een sociale kruidenier, burgerdemocratie, het protest tegen het CETA-verdrag en de sluiting van de materniteit."

"PVDA is ook in Geraardsbergen nodig. Ik heb de voorbije maanden in Geraardsbergen zaken gezien die mijn mond deden openvallen. De sluiting van de materniteit, de invoering van gemeenschapsdienst voor leefloners, het monddood maken van een lokale radiozender. Maar ergens niet verwonderlijk want op nationaal en Vlaams niveau zijn er harde, rechtse bezuinigingsregeringen aan de macht, en het Geraardsbergse stadsbestuur is daar in grote mate een afspiegeling van.”

PVDA Geraardsbergen trapt haar kiescampagne af met een grote bevraging. "Dat is is eigenlijk een diepgaand onderzoek  waarmee we de Geraardsbergenaren ondervragen over wat ze vinden dat beter kan in hun stad en welke oplossingen ze naar voren schuiven.” De bevraging is ook online in te vullen.

“De resultaten van de enquête gaan we voorstellen op een grote discussieavond. Daar bespreken we alle thema’s nog eens grondig en op basis daarvan stellen we ons programma op. Dat programma willen we definitief klaar hebben tegen eind april, zodat we het kunnen voorstellen op ons 1 meifeest' besluit Dobbelaere.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio