Padstappers trekken van het jongste naar het oudste Manneken-Pis

© if

Zaterdag 31 maart linkt wandelclub Padstappers het Brusselse en Geraardsbergse Manneken-Pis met een wandeltocht van 50 kilometer.

Jan Lion

"Brusselaars en Geraardsbergenaars kibbelen er al langer over wie het oudste Manneken-Pis in zijn stad heeft staan. De meeste mensen weten intussen al wel dat het ventje in Geraardsbergen, geboren in 1459, elk jaar de meeste kaarsjes mag uitblazen maar dat zijn broertje in Brussel uit 1619 zich mag beroepen op de meeste bekendheid. Beiden kunnen dus prat gaan op een staat van verdienste en voor ons, Padstappers, lag een wandeltocht tussen de twee, dan ook voor de hand" klinkt het bij Padstappers.

"We vertrekken zaterdag in Brussel aan het Manneken-Pis in de Stoofstraat, gaan de stad uit en dwars door het golvend landschap van de Zuunvallei, het Pajottenland, de Markvallei en de uitlopers van de Vlaamse Ardennen naar de parel van de Dendervallei, de provinciestad Geraardsbergen, waar het oudste Manneken de deelnemers letterlijk en figuurlijk stralend staat op te wachten."

Alle info op de webstek van Padstappers.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio