VRT-reportageteam ontdekt Agora-onderwijs op GO! Atheneum

VRT-reportageteam ontdekt Agora-onderwijs op GO! Atheneum

Foto: gjg

Geraardsbergen - Een reportageploeg van de VRT-nieuwsdienst bracht een bezoek aan het GO! Atheneum Geraardsbergen uit interesse voor het vernieuwende Agora-onderwijs dat de school aan zijn leerlingen aanbiedt.

"De journaliste en cameraploeg van de VRT kozen onze school uit voor haar voortrekkersrol binnen de onderwijsvernieuwingen. Als ‘school van de toekomst’ zet onze school in op Agora-onderwijs, Deltaklassen en Duaal Leren en dit alles in een moderne omgeving met up-to-date materiaal" zegt directeur Brecht Persoons.

"In de Agora-klassen kan de jongere studeren op maat en plannen de leerlingen zelf in wanneer ze een specifieke taak maken. Heel veel gebeurt op chromebooks en doordat ze de taken zelf moeten inplannen worden ze beter voorbereid op het vervolgonderwijs aan hogeschool of universiteit. Aangezien er steeds twee leerkrachten ter beschikking staan aan wie je vragen kan stellen is er meer tijd voor individuele begeleiding."

"Geïnteresseerd in Agoraonderwijs en het atheneum? Kijk dan zeker naar het item op de VRT-nieuwskanalen want het GO! Atheneum Geraardsbergen zet met Agora-onderwijs in op de verbondenheid tussen de verschillende vakken, leerlingen, leerkrachten en ouders. Leerplezier, eigenaarschap en kritisch denken vervolledigen de vier principes waarop het project steunt."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio