Project Muurkunst in de binnenstad

Geraardsbergen - "Dankzij een project Muurkunst met artistieke muurgevels wordt onze stad een trekpleister voor hedendaagse kunst in de binnenstad’ zegt schepen van cultuur Kristin Vangeyte (Open VLD).

"In het kader van 950 jaar stadskeure organiseren we iedere maand een activiteit, in de eerste plaats voor onze inwoners maar uiteraard ook voor de toeristen" zegt schepen Vangeyte. "De maand juni zal in het teken staan van gevelkunst. Een aantal gevels in de binnenstad zullen het decor vormen van hedendaagse kunst. Daarvoor nam de stad de curator Godart Bakkers onder de arm."

"Hij heeft al heel wat realisaties op zijn palmares staan. Voor deze opdracht samen met Dirk Pierloot hebben zich een aantal jonge en zeer beloftevolle hedendaagse kunstenaars geëngageerd.  Ik ben heel enthousiast over dit schitterend project, de binnenstad wordt er nog gastvrijer door en zal mensen samenbrengen op plekken rond kunst."

"Het project Muren doet de dynamiek in onze binnenstad vergroten en ik ben er steevast van overtuigd dat kunstliefhebbers de weg naar onze stad zullen vinden.De opening heeft plaats op 23 juni."

De muurkunst komt op de volgende locaties:

Stationsplein gedicht Paul Demets, Kleine Nieuwstraat muurschildering Jan Van Imschoot, The Preacher muurschildering Jan Van Imschoot, Markt 25 zijgevel gedicht Roland Jooris, Boerenhol muurschildering Clara Spilliaert, Oudenberg aan het Hemelrijck,Jasper Rigole.

Permanente werken op eigendom stad: Vredestraat bronzen sculptuur Femmy Otten, Poortgebouw Abdijpark olieverf op alubond Tatjana Gerhard, Meerstraat kapel installatie/muurschildering Voebe De Gruyter. Op het grasveld van de kunstacademie is er de workshop David Bade, dat kunstwerk krijgt in 2019 een definitieve bestemming op een muur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio