Basisschool Karmelieten ontvangt het CodeScool label

Basisschool Karmelieten ontvangt het CodeScool label

Foto: if

Geraardsbergen - Het Sint-Jozefsinstituut, in de volksmond beter gekend als basisschool Karmelieten, heeft het label van CodeScool ontvangen. Twintig leerlingen uit het zesde leerjaar leerden het afgelopen schooljaar programmeren. Ze deden dat onder de middagpauze in het medialokaal van de school.

“In Engeland is de codeklas reeds goed ingeburgerd, maar de trend waait nu ook over naar Vlaanderen”, vertelt Hilde Van Berlamont, directie van het Sint-Jozefsinstituut. "Zo’n Codeklas werkt als volgt: kinderen uit de derde graad kunnen zich inschrijven om wekelijks voor of na school een uurtje onder begeleiding van gemotiveerde coaches hun codeervaardigheden aan te scherpen. Programmeren is de vaardigheid van de toekomst en in Basisschool Karmelieten doen we er alles aan om onze kinderen ‘futureproof’ te maken!”

Begin dit schooljaar werd gestart met 'CodesCool', een project van de hogeschool Odisee uit Aalst. . “We sprongen meteen op de kar toen het project gelanceerd werd. Met dit project leren de kinderen programmeren op een speelse en eenvoudige manier”, zegt ICT-coördinator en coach Maarten De Boe."

Meester Adrien, tevens coach binnen het project, benadrukt het belang van de ongedwongen sfeer: “Net zoals er kinderen zijn die naar een voetbalclub gaan, zijn er kinderen die bij ons naar de Codeklas komen. Voor de leerlingen moet het iets leuks zijn, het clubgevoel primeert. De sfeer in de Codeklas was los maar de jonge programmeurs in spe werkten wel zeer geconcentreerd aan de opdrachten die wij hen als coach gaven. Het schooljaar werd afgesloten met een ‘Codefeestje’ waarbij de leerlingen die wekelijks naar de Codeklas kwamen,getrakteerd werden op een hapje en drankje en hun diploma ontvingen uit handen van schepen van onderwijs, Fernand Van Trimpont (CD&V)."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio