Emma Van der Maelen trekt kieslijst SP.A

Emma Van der Maelen trekt kieslijst SP.A

Foto: if

Geraardsbergen - SP.A Geraardsbergen stelt de 31 kandidaten voor die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de kiezer moeten overtuigen. Emma Van der Maelen trekt de lijst en haar vader Dirk is lijstduwer.

“Er zijn de afgelopen jaren veel kopstukken weggegaan” blikt lijsttrekker Emma Van der Maelen terug, “maar daardoor konden we niet anders dan herbronnen en vernieuwen”. Van der Maelen heeft ambitie. “Natuurlijk wil ik burgemeester worden, ik wil Geraardsbergen beter maken”.

Bij SP.A-Geraardsbergen verlieten heel wat anciens de rangen de afgelopen jaren. “Hoewel we dat natuurlijk betreuren, heeft ook dat nadeel een voordeel, onze lijst is de meest vernieuwende van allemaal" zegt de lijsstrekker. "En er staan negen jongsocialisten op de lijst. Los van het resultaat is deze lijst een erg goede optie op de toekomst”.

“Mijn hart bloedt als ik zie dat onze prachtige kleine stad wegzakt door het ambitieloze beleid van het stadbestuur. Ik heb echt het gevoel dat mijn generatie het heft in handen moet nemen en onze stad moet redden. Ik zou zeer graag een trekkersrol vervullen in de wederopstanding van Geraardsbergen, zeker ook als burgemeester."

Bovenaan de lijst staan ervaren gemeentepolitici: Bram De Geeter en Sven Van der Meulen (18 jaar mandataris), Davy Coppez en Geert De Chou (12 jaar mandataris), Myriam De Clercq en Didier Moreels (al vele jaren actief bij SP.A).

"Daarna komen de ‘nieuwe anciens’: jonge en/of nieuwe kandidaten die toch al verschillende jaren meedraaien in de gemeentepolitiek, zoals gemeenteraadslid Celien De Gauquier,  voorzitter Stijn De Bock en Patricia Flamez (‘zus van en jarenlang actief binnen achter de schermen’)."

"Het middenveld wordt vooral bevolkt door nieuwe, enthousiaste kandidaten. Onze lijst is een heel mooie weergave van de samenleving. Achteraan op de lijst staan ‘de wijzen’ van de partij, gegroepeerd vóór lijstduwer Dirk Van der Maelen. Mijn vader heeft een aantal generatiegenoten rond zich verzameld om de ‘jonge wolven’ binnen SP.A bij te staan met ervaring en doordachtheid."

1 Emma Van der Maelen

2 Bram De Geeter

3 Davy Coppez

4 Geert De Chou

5 Myriam De Clercq

6 Sven Van der Meulen

7 Didier Moreels

8 Celien De Gauquier

9 Stijn De Bock

10 Patricia Flamez

11 Nadine Boeykens

12 Marnick D'Hoker

13 Daniel Ooge

14 Fabienne Verschaffel

15 Zoran Morre

16 Julieta Aleksanjan

17 Sven Van Hecke

18 Lore Vonck

19 Sylvio Bogaert

20 Ines De Backer

21 Richard Omanga

22 Binasa Musovic

23 Martine Huygh

24 Eva Saegerman

25 Sophie Dubray

26 Conny Vander Putten

27 Marijke D'hauwer

28 Luc Minne

29 Patrick De Bodt

30 Johan Hellinckx

31 Dirk Van der Maelen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio