"OCMW bereikt inwoners uit alle deelgemeenten"

Geraardsbergen - Vinden de inwoners van de verst afgelegen deelgemeenten hun weg naar het OCMW? "Het antwoord op die vraag is positief. De cijfers bevestigen dat onze dienstverlening alle inwoners bereikt" zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V).

"Om een juist beeld te krijgen van het aandeel van de deelgemeenten in de dienstverlening van het OCMW werden vier deelaspecten in kaart gebracht. Bij de personen die een beroep doen op de vraagverduidelijking van het Sociaal Huis komt 55% uit de deelgemeenten waarbij Overboelare en Moerbeke het grootste aandeel vertegenwoordigen."

"De meeste warme maaltijden aan huis worden vervoerd naar het centrum, Overboelare, Moerbeke en Zandbergen. De poetsdienst werkt 32% uit het centrum, 28% in Overboelare en 7% in Goeferdinge en Viane. Op de mindermobielencentrale wordt beroep gedaan vanuit het centrum (32%), Overboelare (15%), Nederboelare (13%). De vragen voor financiële steun komen voor 49% uit het centrum, 7% uit Moerbeke, 8% uit Overboelare en 5% uit Onkerzele."

"De cijfers bevestigen ons aanvoelen" zegt David Larmuseau. "Want de voorbije jaren werden vanuit het bestuur grote inspanningen gedaan om ook de mensen uit de deelgemeenten te bereiken. Dat is niet evident omdat de meeste diensten zich in het centrum bevinden. Wij zijn dan ook verheugd dat al onze inwoners worden bereikt, zelfs in de verst afgelegen deelgemeenten Viane, Zandbergen, Ophasselt en Zarlardinge."

"Daarnaast helpt het Mobiel Sociaal Huis vanaf 2015 rechtstreeks de minder mobiele personen in de deelgemeenten. Eén telefoon (0800/16216) of één e-mail (info@sociaalhuisgeraardsbergen.be) volstaan om een antwoord te krijgen op alle vragen die leven bij de mensen. Die dienstverlening aan huis is gratis."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio