Huis van het Kind en vzw De Katrol samen tegen armoede

Geraardsbergen - Het Huis van het Kind werkt samen met vzw De Katrol voor het aanbieden van een integrale ondersteuning aan gezinnen in armoede. "Die aanpak versterkt onze werking in de breedte en de diepte" zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V).

"In toepassing van de Rondetafelconferentie over kinderarmoede zet het OCMW sterk in op de begeleiding van gezinnen. De buddy die zij krijgen toegewezen – dat is een vrijwilliger of een student – wordt begeleid vanuit het Huis van het Kind. Afhankelijk van de specifieke noden verzekeren de buddy’s een korte of langdurige begeleiding. Hun belangrijkste opdracht is de creatie van positieve gezinsmomenten" zegt Larmuseau.

"Voor de bijkomende inhoudelijke ondersteuning van gezinnen was het Huis van het Kind nog op zoek na eer een externe partner. Na een vergelijking van de werking van diverse diensten werd geopteerd voor de aanpak van De Katrol uit Oostende. Wij gaan de kennis van dat expertisecentrum integreren binnen onze werking" legt de OCMW-voorzitter uit.

"De meerwaarde in de aanpak van De Katrol ligt erin dat het hele gezin bij de werking wordt betrokken. Op die manier wordt een integrale gezinsondersteuning aangeboden. Wanneer de ouders willen dat hun kinderen het beter hebben dan zijzelf en een diploma als het middel zien om dat doel te verwezenlijken, wordt via de insteek huiswerk gewerkt."

"Dit project gaat niet over hulpverlening, maar over een bijkomende ondersteuning" beklemtoont Larmuseau. "Omdat die benadering complementair is met wat wij nu al doen, wordt onze werking in de breedte en de diepte versterkt."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio