VIDEO. "Kristal" van Dean is ode aan Geraardsbergen

VIDEO. "Kristal" van Dean is ode aan Geraardsbergen

Dean bij het standbeeld van zijn oom Cyriel. Foto: if

Geraardsbergen - Met zijn nieuwste song "Kristal" en bijhorende clip brengt Dean een schitterende ode aan zijn geboortestad Geraardsbergen.

Geraardsbergen is Dean en Dean is Geraardsbergen: hij is er geboren en getogen, liep er school, had er zijn eerste liefje(s) en dronk er zijn eerste pint. De Geraardsbergse volksaard, die hij in zijn genen draagt, staat voor wilskracht en die wordt gesymboliseerd door de mythische Muur.

Wilskracht die Dean van zijn oom, Cyriel “Tarzan” Delannoit geërfd heeft. De bokser die eeuwig verderleeft in het Geraardsbergse collectieve bewustzijn. Zijn standbeeld duikt op in Dean’s gloednieuwe clip “Kristal”, die een ode is aan zijn stad. Ook andere Geraardsbergse iconen zijn te zien zoals de stadsreuzen, het Heilig Hart en de Oudenberg

"De song vertelt het verhaal van een eeuwige liefde op het eerste zicht. Eens je ervan geproefd hebt wil je ze nooit meer kwijt" zegt Dean. Zo keert onze winnaar van Idool 2007, na meerdere omzwervingen, altijd naar Geraardsbergen terug. Het is helder als kristal: Dean draagt “Giesbaargen” in zijn hart.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio