Jeugdverenigingen kiezen op kamp voor lokale producten

KSA Geraardsbergen denkt en kookt lokaal. Foto: if

Geraardsbergen - De Geraardsbergse jeugdbewegingen kiezen tijdens hun jaarlijkse kamp heel bewust voor lokale producten die ze kopen in de buurt van hun kampplaats.

Jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) bezocht enkele jeugdbewegingen die op kamp zijn. Dit jaar waren Chiro Sint-Bartel, KSA Geraardsbergen en Chiro Moevia aan de beurt. "Sinds 2016 stimuleren we de jeugdbewegingen om duurzamer op kamp te gaan. Vorig jaar kreeg elke jeugdbeweging een pakket ecologische schoonmaakmiddelen en inspiratie voor spelen rond dit thema mee."

"Dit jaar bracht de jeugddienst het thema ‘eten en drinken’ onder de aandacht en werden de jeugdbewegingen geholpen om te kiezen voor streekeigen, lokale, seizoensgebonden en (h)eerlijke producten."

“Per jeugdbeweging werd een overzicht bezorgd van de verkooppunten van biologische, lokale en/of fair trade producten in de buurt van hun kampplaats. En als kers op de taart werden nog enkele duurzame recepten bezorgd” zegt Van Trimpont.

Line Herregods, volwassen begeleidster van Chiro Sint-Bartel is enthousiast. “We gebruiken de ecologische producten en deden een oproep aan de ouders om op bezoekdag zelf borden en bestek mee te brengen. En onze groenten komen van bij de lokale boer.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio