Zomereditie van "Vrienden van Digno Garcia"

Zomereditie van "Vrienden van Digno Garcia"

Foto: if

Geraardsbergen - Zaterdag 11 augustus organiseert Diego Garcia, de zoon van de bekende harpspeler Digno Garcia, de eerste zomereditie van "Vrienden van Digno Garcia" in het Feestcomplex Europa te Brakel.

Digno Garcia was de Paraguayaanse harpspeler en componist die wereldberoemd werd met populaire liedjes zoals Guantanamera, La Felicidad, Costa Brava en Brigitte Bardot. Digno Garcia woonde lang in Geraardsbergen, huwde er in 1962 met Vera Engelen en overleed er in 1984. Hij liet een indrukkend muziekpatrimonium na.

Reeds meer dan 25 jaar organiseert zoon Diego evenementen ter nagedachtenis van zijn vader zoals nu ook deze nieuwe Zomereditie te Brakel, een bijzonder event wat het is 50 jaar geleden is dat Digno Garcia een monsterhit scoorde in Spanje  met het liedje ‘Costa Brava’.

"Om het nummer nog eens live te brengen hebben we de vroegere begeleidingsband van Digno Garcia, ‘Los Carios’ uitgenodigd. Miguel Gamarra, de man die het liedje ‘Costa Brava’ destijds inzong, zal terug van de partij zijn en zal het liedje samen met de andere bandleden nog eens zingen" vertelt Diego.

"Bovendien hebben we ook nog een legende en ex-begeleider van Digno Garcia uit Spanje uitgenodigd : Daniel Cardozo. Hij is een rasechte Paraguayaan én topartiest die ook aan Digno’s zijde mee de wereld mocht rondtoeren. Het wordt dus écht een ‘Digno Garcia’ avond, gecombineerd met  een heerlijk Spaans menu, gemaakt door échte Spanjaarden."

"Minister van Staat ene reburgemeester van Brakel Herman De Croo draagt de zomeditie van ‘Vrienden van Digno Garcia’ een warm hart toe. Hij moedigt mij ook aan het werk van mijn vader verder te zetten, te beschermen en te bewaren, maar vooral Digno’s muziek levend te houden door deze evenementen te organiseren."

Volgend jaar zal het honderd jaar geleden zijn dat Digno Garcia geboren werd in Morascue Luque in Paraguay, een dorpje nabij de hoofdstad Asunción. "Deze verjaardag kunnen wij niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn nu reeds druk doende om deze mooie verjaardag in een fantastisch concert te gieten. Een produktie van een nieuw liedje en/of een show zou ook hierbij zeer passend zijn. Managers en gerenommeerde producers van vroeger en nu worden hiervoor nu reeds gecontacteerd."

Zomereditie in feestcomplex Europa te Brakel op zaterdag 11 augustus vanaf 19 uur. Reserveren kan via diego.garcia@telenet.be of 0477/844 968

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio