Kunstinitiatie in naschoolse opvang basisscholen

Kunstinitiatie in naschoolse opvang basisscholen

De schooldirecties samen met het stadsbestuur en de academieleiding. Foto: if

Geraardsbergen - In zeven basisscholen kunnen kinderen na schooltijd een cursus van de Kunstacademie volgen. Het is een initiatief dat kunstonderwijs toegankelijker moet maken voor alle kinderen van Geraardsbergen.

Vanaf september geeft een nieuw decreet het deeltijds kunstonderwijs meer autonomie om het aanbod te verruimen, te verdiepen en af te stemmen op de lokale interesses. “In Geraardsbergen hebben wij onmiddellijk het initiatief genomen om ons aanbod voor jonge kinderen van 6 en 7 jaar in overleg met de dagscholen te verruimen door kunstonderwijs te organiseren na schooltijd in de basisschool ” vertelt academiedirecteur Marc Van den Borre.

"Kansen geven aan de jonge bevolking van Geraardsbergen en Lierde om dichtbij huis hun weg te zoeken via kunst, is de doelstelling van dit project. Wij willen jongeren laten proeven van kunst en hen ruimte en tijd geven die nodig is voor deze zoektocht" zegt de directeur.

“Met deze unieke samenwerking met de scholen tonen we aan dat de kunstacademie een echte trendsetter is in het onderwijslandschap. Dit initiatief zal een kwalitatieve invulling zijn van de na-opvang in de scholen, aanzetten tot talentontwikkeling en een mooie toeleiding naar onze kunstacademie zijn” aldus onderwijsschepen Fernand Van Trimpont (CD&V).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio