58ste editie Grote Prijs Paul Borremans

58ste editie Grote Prijs Paul Borremans

Dries De Bondt won in 2017. Foto: if

Geraardsbergen - Maandag 17 september is er de 58ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans, een organisatie van het Koninklijk Sportkomiteit Viane. De wielerliefhebbers krijgen een mooi deelnemersveld voorgeschoteld met sterke renners uit binnen- en buitenland en die rijden op een pittig parcours.

Het Sportkomiteit Viane gaat in de 58e Grote Prijs Borremans voor profs op zoek naar opvolger voor Dries De Bondt. "We hebben opnieuw een sterk deelnemersveld waaronder enkele kampioenen, met uiteraard Dries De Bondt, Laurens De Vreese en Sep Vanmarcke."

"Het Duitse Team Heizomat rad-net stuurt een delegatie van tien renners, met ondermeer wereldkampioen ploegkoers op de piste Theo Reinhardt. Team Massi-Kuwait Cycling Project van Luc Schuddinck zal een zevental renners aan de start brengen. Voor HomeSolutions-Soenens CT komen Brent Van de Kerkhove en Jeroen Eyskens de kleuren verdedigen. Ook zal Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) zich maandag naar de startlijn begeven."

"De nationale kampioen van Azerbeidzjan, Kirill Pozdnyakov (Synergy Baku Cycling Project) komt een gooi doen naar de overwinning. Hij schreef dit jaar reeds de kermiskoers van Dentergem op zijn naam. De voor Brazilië geselecteerde voor het WK in Innsbruck Nicolas Sessler uit Team Burgos komt in Viane de laatste puntjes op de i zetten in zijn WK-voorbereiding."

"Ook trouw op post zijn Laurens De Vreese (Astana Pro team) en Team Wanty Groupe Gobert van Hilaire Vanderschueren. Tevens wordt de ploeg van Tarteletto-Isorex van Peter Bauwens aan de start verwacht. De winnaar van vorige editie in 2017, Dries De Bondt (Verandas Willems – Crelan) is ook opniew van de partij. Tevens liet Sep Vanmarcke weten dat hij heel waarschijnklijk maandag naar Viane afzakt. Ook komt Florian Vermeersch (Pauwels sauzen – Vastgoed Service) aan de startlijn."

"Via wildcards starten ondermeer Yordi Cannoot (Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT), Viktor Vanden Branden (Royal Antwerp Bicycle club), Balder De Doncker (Vetrapo Cycling Team), Kevin Rasschaert (GOMA Dakwerken VDB Steenhouwerij CT), Robin Rosseeuw (De Molenspurters Meulebeke), Sven Noels (VP Consulting- Zannata Cycling Team), Sam Van Gansen (Team Thielemans) en thuisrijders David Motte (Van Eyck Sport) en David Desmecht (GOMA Dakwerken VDB Steenhouwerij CT)."

"De renners dienen dit jaar 15 ronden van 11,4 km af te leggen, met daarin telkenmale de klim op Burght in naburige gemeente Bever. Ook op de rest van het parcours krijgen ze ook nog wat extra klimkilometers voor de wielen geschoven. Een pittige omloop staat hen te wachten met een totale afstand van 171 km. Het zonnetje is besteld en wij hopen dus dat men terug massaal afzakt naar Viane om er opnieuw een wielerfeest van te maken. Op sportief vlak wordt het alvast een spektakel."

Alle info op de website of Facebookpagina. Maandag 17 september, start om 14 uur op het Vianeplein, aankomst rond 18 uur aan het Kasteeldomein.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio