Skatehappening op De Plage lokt 150 skaters

Skatehappening op De Plage lokt 150 skaters

Foto: if

Geraardsbergen - Op het skateplein The Hills aan speeldomein De Plage kwamen 150 skaters samen tijdens een happening waarbij het aantrekken van jonge skaters centraal stond.

Michael De Winne met team van Everything Else en Raion organiseerden een skatewedstrijd op The Hills, het skateplein aan De Plage. "Meer dan 150 skaters kwamen er op af. We begonnen met een initiatie want we vinden het belangrijk om ook nieuwe jonge skaters aan te trekken” zegt Michael. “Eindigen deden we met enkele mooie demo’s van gevorderde skaters.”

Het skate-evenement werd ondersteund door de stedelijke jeugddienst die het skaten een belangrijke jeugdcultuurgroep vindt. Volgens jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) werden de skaters overigens van bij de start van het skatepleinproject ingeschakeld en bevraagd.

"De skaters leerden elkaar kennen, mochten zelf het ontwerp van het skateterrein tekenen en werden nauw geconsulteerd bij de bouw ervan. Ze beschouwen The Hills als hun park, waar ze hun ding mogen doen en zich dus thuisvoelen. Op die manier dragen ze ook zorg van hun park. De manier waarop dat we de bouw, betrokkenheid en opvolging van dit park aanpakken wordt alom geprezen als voorbeeld van jeugdparticipatie besluit Van Trimpont.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio