Herinrichting kruispunt De Vier Wegen op drukke N42 van start

Geraardsbergen - Maandag 15 oktober starten de werken voor de herinrichting van De Vier Wegen, het kruispunt van de gewestwegen N42 Astridlaan en N460 Aalstsesteenweg. Mobiliteitsschepen Rurik Van Landuyt (Open VLD) pleit intussen voor een tonnagebeperking op de N42.

De Vier Wegen is een druk én onoverzichtelijk kruispunt aan de belangrijkste invalsweg van Geraardsbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigt nu de start aan van de herinrichting van het kruispunt. De fietsoversteekplaats op de N42 verdwijnt en er komen twee nieuwe oversteekzones. Fietsers zullen voortaan de weg in twee keer kunnen dwarsen. En het middeneiland wordt aangepast om het kruispunt overzichtelijker te maken. Op de N460 komt een nieuwe asfaltlaag tussen de N42 en de Dagmoedstraat. De werken starten op maandag 15 oktober en zullen een maand duren.

Tijdens de werken verloopt het verkeer op de N42 langs één rijstrook in elke richting en staan er tijdelijk verkeerslichten. De N460 wordt een maand afgesloten in beide richtingen ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer richting Geraardsbergen moet een omleiding volgen. Het industriepark blijft bereikbaar en fietsers kunnen tijdens de werken de werfzone passeren.

Mobiliteitsschepen Van Landuyt stelt intussen vast dat ondanks het invoeren van de kilometerheffing er nog steeds veel vrachtverkeer langs de N42 rijdt en dat zorgt voor overlast en verkeersonveiligheid in Nederboelare langs de Astridlaan en in Overboelare langs de Groteweg.

"Het Vlaams Gewest moet maatregelen nemen om het vrachtverkeer te beperken. Dat kan door vrachtwagens enkel toe te laten voor plaatselijke bediening en een tonnagebeperking in te voeren. Dit is een weg die niet voldoet aan de moderne vereisten en mag dus niet opengesteld worden voor doorgaand vrachtvervoer. Het Vlaams Gewest stelt fietsers aan onverantwoorde risico's bloot."

Volgens Van Landuyt wordt "de Groteweg door de verkeersoverlast onleefbaar. Er zijn al veel leegstaande panden en bewoners kondigen aan te willen verhuizen als er niet snel ingegrepen wordt. Daarom trek ik aan de alarmbel."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio