Stad herdenkt 100 jaar wapenstilstand

Stad herdenkt 100 jaar wapenstilstand

Foto: if

Geraardsbergen - Op Wapenstilstanddag 11 november herdenkt Geraardsbergen dat de Eerste Wereldoorlog een eeuw geleden werd beëindigd. De herdenking brengt een hulde aan alle oorlogsslachtoffers van beide wereldoorlogen.

Samen met het stadsbestuur en de leden van het organiserende Wings of Memory, stappen de vertegenwoordigers van de vaderlandslievende verenigingen, de brandweer, de politie en het Rode Kruis, vergezeld van de lagereschoolkinderen, in optocht van de Markt naar het Stationsplein. Vertrek is voorzien zondag 11 november om 10.45 uur, dat is na de viering in de Sint Bartholomeuskerk om 10 uur.

Tijdens de plechtigheid  om 11 uur aan het monument worden er bloemenkransen neergelegd ter ere van de gesneuvelden. De winnende gedichten met als thema "Nooit meer oorlog" worden door de winnaars voorgelezen en de schoolkinderen laten tricolore en witte ballonnen op. Een doedelzakspeler zorgt samen met Dender Brass voor een sfeervolle muzikale omlijsting.

Na afloop van de plechtigheid gaat het in optocht richting Markt waar zangkoor De Fall op de trappen van het stadhuis de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw zingen. Om 12 uur is er de uitreiking van de eretekens en medailles in het infokantoor Visit Geraardsbergen.

Om 19.05 uur is er de Vredesroep door belleman Pieter Pools. Hij werd samen met nog 140 bellemannen wereldwijd geselecteerd voor ‘A Cry for Peace around the World’. Na de roep speelt de KSA de "Last Post" gevolgd door een samenzang van het Vredeslied.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio