Kerstconcert in Zarlardingse kerk

Kerstconcert in Zarlardingse kerk

Het VIOS-accordeonorkest in actie. Foto: if

Geraardsbergen - Op zaterdag 1 december is er om 19.30 uur een kerstconcert van het VIOS-accordeonorkest in de kerk van Zarlardinge. Organisator is de kerkfabriek die zo het kerkgebouw openstelt voor andere dan strikt religieuze activiteiten.

"De kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Zarlardinge stelt het kerkgebouw beschikbaar voor sociaal-culturele activiteiten" legt Danny Timmermans uit, voorzitter van de kerkfabriek. "Wij willen de toekomst van de plaatselijke parochiegemeenschap en het kerkgebouw vrijwaren en ook tegemoetkomen aan de verwachtingen van de inwoners van Zarlardinge voor bijkomende locaties voor sociaal-culturele activiteiten."

"Dit nevengebruik houdt in dat het kerkgebouw occasioneel kan worden gebruikt voor andere activiteiten zoals een tentoonstelling, een concert, repetities zangkoor, een optreden en als studieruimte. Die evenementen moeten verzoenbaar zijn met de eigenheid van de christelijke gebedsruimte en eredienst. De kerkfabriek van Zarlardinge wil hierbij een voortrekkersrol blijven spelen en organiseert daarom zelf ook concerten in de kerk."

Op zaterdag 1 december is er dus om 19.30 uur het kerstconcert met het VIOS-accordeonorkest uit Brakel, een muziekgroep van overwegend accordeonspelers en aangevuld met slagwerk, keyboard, basgitaar, saxofoon, klarinet en mondharmonica.
VIOS-accordeonclub is het enige accordeonorkest van Oost-Vlaanderen.

Kaarten voor het concert en een drankje kosten 12 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio