Karmelieten in de ban van Fairtrade

Karmelieten in de ban van Fairtrade

Foto: if

Geraardsbergen - In het Sint-Jozefsinstituut (Karmelieten) organiseerde de leerlingenraad een tijdelijk marktje met Fairtradeproducten. Het initiatief smaakt naar meer en directeur Karll Roeland geeft groen licht om er een permanent Fairtradeproject van te maken.

"Vanuit de Noord-Zuid Koepel is de voorbije jaren hard gewerkt om zowel lokale handelaren, horeca, winkelketens, stadsdiensten, verenigingen en scholen warm te maken om meer vanuit het Fairtrade-gedachtegoed te handelen en ook Fairtradeproducten op te nemen in hun aanbod. Je herkent ze eveneens aan het oranje bordje – ‘zij menen het ook!’ Wist je dat er trouwens een heuse Giesbaargse fairtradekaart gemaakt is van alle handelszaken die fairtradeproducten in hun aanbod hebben?"

"Vanuit de leerlingenraad van het Karmelieten werd ingespeeld op de vraag naar gezondere en faire tussendoortjes op onze school in te voeren. Bij wijze van ‘proef’ werd een klein marktje gedurende 2 middagen opgesteld dat zichzelf binnen het half uur zo goed als uitverkocht! Een groot succes dus en het smaakt naar meer. Directeur Karll Roeland zag dat het goed was en gaf ondertussen zijn principeakkoord om een vaste Fairtradestand op te starten."

Het initiatief kwam er in samenwerking met de Noord-Zuidkoepel van Geraardsbergen, Oxfam Wereldwinkel, 11.11.11 en de leerlingenraad van het Karmelieten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio