Politie zet schoolbus aan de kant: niet in orde met veiligheidsgordels

Geraardsbergen - Bij een verkeersactie van de lokale politie werd een schoolbus aan de kant gezet omdat 10 van de 38 gordels niet werkten. "Het is van levensbelang dat de schoolgaande jeugd een gordel draagt en dit tijdens de volledige rit" zegt men bij de politie.

"Het buurtpolitieteam West/Lierde en de verkeersdienst van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde sloegen nogmaals de handen in elkaar voor een grootschalige verkeersactie. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid, sluipverkeer en zwaar vervoer."

"Onze diensten immobiliseerden een schoolbus omdat maar liefst 10 van de 38 gordels niet werkten! Het is van levensbelang dat de schoolgaande jeugd een gordel draagt en dit tijdens de volledige rit!"

Tijdens de actie bleek ook 1 vrachtwagenchauffeur te rijden met versleten banden. "De chauffeur sloeg onze goede raad niet in de wind en hij liet onmiddellijk 3 banden vervangen door nieuwe en kwam zijn voertuig hierna aan ons tonen."

Er werd ook geflitst tijdens de verkeerscontrole. Langs de Kanakkendries in Zarlardinge werden 233 voertuigen gecontroleerd, 7 bestuurders werden gevat.  De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur. In de Moenebroekstraat in Ophasselt werden 341 voertuigen gecontroleerd. "Maar liefst 87 bestuurders hadden een te zware voet. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/uur."

"In het kader van de lopende WinterBOB-campagne werd er ook gecontroleerd op alcohol. In totaal werden 105 ademtesten afgenomen. Iedereen was SAFE!" Er werd tijdens de actie 1 proces-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor een niet werkende verlichting en een onleesbare nummerplaat. Verder werden 7 processen-verbaal opgemaakt voor diverse andere inbreuken. "Ten slotte werd nog 1 Congolees rijbewijs ingetrokken en kregen 2 chauffeurs een onmiddellijke inning voor respectievelijk het niet dragen van de autogordel en ladingzekerheid."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio