Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen speelt benefietconcert

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen speelt benefietconcert

Foto: if

Geraardsbergen - Op donderdag 20 december is er in het Arjaantheater een benefietconcert met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, afdeling Geraardsbergen-Lierde.

Het benefietconcert is een samenwerking van concertpromotor Jimmy Godaert met CC De Abdij en met Patrick De Smet, de artistiek directeur van de Muziekkapellen van Defensie. Het is voor het derde jaar op rij dat er in Geraardsbergen een benefietoptreden is door een van de orkesten van Defensie. Eerder speelden ook al de Muziekkapel van de Luchtmacht en van de Marine voor goede doelen. Dat waren toen het begeleidingshuis voor jongeren Home Magnolia, de Vriendenkring van de Brandweer Geraardsbergen, de Welzijnsschakel Steksken en het vrouwenopvangcentrum De Aansluiting. Voor de editie 2018 gaat de opbrengst van de muzikale avond naar het lokale Rode Kruis.

"De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen geniet sinds haar oprichting in 1832 internationale faam als harmonieorkest en cavalerie-trompetterorkest en staat sinds 2008 onder leiding van commandant kapelmeester Yves Segers" weet Godaert. "Hij volgde les bij heel wat grootmeesters. De rol van soliste is deze keer weggelegd voor de sopraan Emilie De Voght. Zij zal de Muziekkapel vervoegen bij nummers zoals 'In Flanders Fields' van Sousa en 'Mio Babbino Caro' van Puccini. Er staan ook kerstliederen op het programma."

"De Voght heeft dit jaar overigens samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen opgetreden voor koning Filip I tijdens het paleisconcert voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het staat als een paal boven water dat het concert met zo een bezetting er één van superieur niveau gaat worden" besluit concertpromotor Godaert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio