Aviatrixavond in het GO! Atheneum

Aviatrixavond in het GO! Atheneum

Foto: if

Geraardsbergen - Dinsdag 19 maart is er een Aviatrixavond in het GO! Atheneum en die kadert in het project Aviatrix waarbij de luchtvaart wordt gepromoot bij jongeren met vooral meisjes als doelgroep.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen organiseert samen het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix en Tailwheel Meet op dinsdag 19 maart om 19 uur de Aviatrixavond met als doel om de luchtvaart bij jongeren en vooral meisjes secundair onderwijs onder de aandacht te brengen.

"Vrouwen zijn vandaag nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in de luchtvaartsector. Onder het motto 'wat jongens kunnen, kunnen meisjes meestal beter' willen we tijdens deze avond bijzondere aandacht schenken aan vrouwelijke piloten en dames die ook andere jobs in de luchtvaart succesvol voor hun rekening nemen."

"Maar we willen ook jonge meisjes stimuleren om een studierichting of een job in de luchtvaart te overwegen gezien het nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel in deze branche zowel vandaag als in de komende jaren."

Gastsprekers zijn Katia Defranq (Captain TUI), Lauren Aelaerts (Meteoroloog BAF), Hilde Dekleermaeker (Air traffic controller Skeyes), Marie-Line Jacques (Engine Engineer Safran), Chabely Pollier (Satellite Systems Engineer Qinetiq), Kolonel vh Vlw A-R. De Potter

Campus GO! Atheneum ,Papiermolenstraat 103. Aanmelden via kagbergen@gmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio