Arthur Callebaut wint Franse taalwedstrijd van de KU Leuven

Arthur Callebaut wint Franse taalwedstrijd van de KU Leuven

Van links naar rechts Brecht Persoons, Arthur Callebaut,Vicky Geeraerts en Sonny Van den Stockt. Foto: if

Geraardsbergen - Arthur Callebaut, leerling Latijn-wiskunde aan het GO! Atheneum, kwam als winnaar uit de bus tijdens een taalwedstrijd Frans, georganiseerd door de KU Leuven op de Brusselse campus van de universiteit.

“De wedstrijd bestond uit twee ronden" vertelt Arthur. "In februari legde ik proeven af om mijn lees-, luister- en schrijfvaardigheden te testen. Ook spelling en grammatica kwamen aan bod. Ik behaalde op alle onderdelen een goede score en kon doorstoten naar de finale."

En daar kwam Arthur als winnaar uit de bus na een voordracht over “L'importance des sciences humaines au XXI siècle”. Het levert hem een ticket op voor een tweeweekse taalstage naar Vichy. "Dat wordt ongetwijfeld een unieke ervaring” aldus Arthur.

De jongen kon voor de wedstrijd rekenen op de steun van zijn vakleerkracht Frans en dat is Vicky Geeraerts. Zij was tijdens beide wedstrijdronden aanwezig om Arthur een hart onder de riem te steken. Dat haar pupil naast de eerste plaats ook nog eens de publieksprijs mocht ontvangen, maakte de leerkracht alleen maar trotser. Vorig jaar wist het Atheneum ook al te scoren tijdens de taalwedstrijd: toen behaalde Elodie Dhaene een tweede plaats voor Engels.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio