NOT speelt "Het was een merkwaardige snikhete zomer, die zomer"

NOT speelt "Het was een merkwaardige snikhete zomer, die zomer"

Foto: if

Geraardsbergen - Nieuw Ophasselts Toneel (NOT) pakt uit met "Het was een merkwaardige snikhete zomer, die zomer". Een eigen creatie over het waargebeurd verhaal over het proces tegen het joodse echtpaar Ethel en Julius Rosenberg.

Julius en Ethel Rosenberg waren een Amerikaans echtpaar dat in 1953 werd terechtgesteld vanwege spionage voor de Sovjet-Unie. Ze werden ervan verdacht ontwerpen van de atoombom aan Russische agenten te hebben doorgespeeld. De nauwkeurigheid van deze beschuldigingen wordt betwist.

De Rosenbergs werden op 29 maart 1951 door een jury schuldig bevonden, waarna rechter Kaufman op 5 april het doodvonnis uitsprak. De veroordeling sterkte senator Joseph McCarthy in zijn onderzoek naar "onamerikaanse activiteiten" van Amerikaanse staatsburgers.

Een opmerkelijke episode uit de recente Amerikaanse geschiedenis die NOT inspireerde tot "Het was een merkwaardige snikhete zomer, die zomer".

Voorstellingen in zaal De Garve, Hasseltsestraat 13 te Ophasselt. Op vrijdag 29 maart van 20.30 tot 22 uur en zaterdag 30 maart van 20 tot 22 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio