Groen niet mals voor "besparingsbeleid van Open VLD en CD&V

Geraardsbergen - Groenvoorzitter Patrick Franceus hekelt de onverantwoorde besparingsmaatregelen van de coalitie van CD&V en Open VLD terwijl er volgens Groen wel nog geld is voor onder meer de bouw van het kenniscentrum en studiekosten voor het hertekenen van de site Den Bleek.

"De bevolking van Geraardsbergen moet de ene na de andere besparingsmaatregel slikken. Sluiting van het openluchtzwembad, halvering van de mantelzorgpremie, geen gratis rattenvergif meer: dat zijn nog maar de voorhoedemaatregelen. We houden ons hart vast van wat er nog op ons gaat afkomen" zegt Franceus.

"Voor de verkiezingen was er geen vuiltje aan de lucht. De verkiezingen waren nog maar voorbij en de slecht-nieuws-show kon beginnen. Hoe je dit alles kan combineren met de uitgaven verbonden aan het kenniscentrum, is ons een vraagteken. Zo wordt momenteel de gevel bekleedt met een glazuren tegel. Eén tegel zou meer dan 2 euro kosten. En voor het hertekenen van de site van ‘den Bleek’ heeft men 100.000 euro uitgetrokken voor een studie. Dit staat los van de kosten die verbonden zijn aan de uit te voeren werken."

"Hoe deze uitgaven te rijmen zijn met de besparingen die door het strot geduwd worden van de Geraardsbergenaar is ons een raadsel. Wellicht hoopt men dat de inwoners kort van geheugen zijn en dat in 2024 alles vergeten en vergeven is" besluit Groenvoorzitter Franceus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio