Reuzenseizoen komt op gang

Reuzenseizoen komt op gang

Foto: if

Geraardsbergen - De stadsreuzen kloppen het stof van hun mantels en kijken uit naar het reuzenseizoen. Dat gaat van start op Witte Donderdag en ook tijdens de Dag van de Mattentaart zetten de reuzen hun beste beentje voor.

"Onze reuzenvrienden zullen deze week 2 maal te zien zijn in Geraardsbergen. Donderdag 18 april zal Babaken Pis zich dansend en plassend een weg banen door het winkelcentrum. Voor de editie van Hapje Tapje van dit jaar koos het verenigd handelscentrum als thema Manneken-Pis" vertelt Robin Ronsyn, voorzitter van de Reuzengilde.

"Het verenigd handelscentrum en de  Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis sloegen de handen in elkaar voor de viering van de 560ste verjaardag van het ventje. Niet alleen zal het plassend ventje alom aanwezig zijn in de winkelstraten en vitrines, maar ook de reuzengilde tekent present met haar plassende reus."

"Om 19 uur zal Babaken Pis officieel worden opgenomen als ambassadeur van ons Geraardsbergs Manneken Pis. Deze ceremonie zal plaats vinden in de Grotestraat. Er wordt de jongste telg van de reuzenfamilie niet veel rust gegund. Zondag 21 april is de hele reuzenfamilie immers te gast op de markt van Geraardsbergen voor De Dag van de Mattentaart."

"We hebben de laatste weken al heel wat oefenmomenten ingelast om het dansen met de reuzen te oefenen. Zondag wordt als het ware een ‘open training’ en zullen onze dragers laten zien hoe ver ze al staan dansgewijs. Met onze reuzenfanfare zullen wij de hele dag te vinden zijn op de markt."

"Het belooft weer een druk seizoen te worden voor onze reuzendragers. Op de agenda staan nog volgende activiteiten: het slotfeest voor 30 jaar Boogie Woogie, Internationale Reuzenstoet Maastricht (volledig weekend), Tour de France, Meyboomplanting te Brussel, Processie van Plaisance en aanwezigheid op de ‘End of Sumer party @De Komlamour."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio