Op paaszondag wandelen tijdens de Mattentaartentocht

Op paaszondag wandelen tijdens de Mattentaartentocht

Foto: if

Geraardsbergen - Wandelclub Padstappers pakt op paaszondag 21 april uit met de 36ste editie van de wandelklassieker Mattentaartentocht. Een wandelode aan stad en streek.

"Het is de 36ste editie van onze wandelhappening waarbij we de site van het atheneum opnieuw ombouwen tot een heuse evenementenhal met ruim buitenterras en voldoende parkeergelegenheid in de naaste omgeving" klinkt het bij Padstappers.

"Onze medewerkers zetten hun beste beentje voor om de faam die de tocht door de jaren heeft verworven opnieuw waar te maken en de wandelaars uitstekend te ontvangen. Een schminkstand, springkastelen en gratis zoektochten op de 6, 8, 10 en 12 km met leuke beloningen, moeten ervoor zorgen dat de onvermoeibare kleintjes rustig blijven terwijl de ouders genieten van hun tocht of kunnen napraten bij een natje en een droogje."

"Maar er wordt uiteraard ook gewandeld en daarvoor zijn onze parcoursbouwers weer tot het uiterste gegaan om nieuwe verrassende elementen in de omlopen te introduceren. Naargelang de afstand, bereiken de wandelaars na korte of lange omzwervingen door de velden en landerijen ten zuidoosten van Geraardsbergen de Markt."

"In en vóór het toeristisch infocentrum Visit Geraardsbergen serveren we de wandelaars gratis koffie met een halve mattentaart. Hier klopt het hart van de Dag van de Mattentaart, een event dat perfect kadert in onze wandelklassieker. Na dit culturele toemaatje worden de wandelaars terug verwacht in het atheneum."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio