Atheneum biedt al tien jaar richting ‘maatschappelijke veiligheid’ aan

Atheneum biedt al tien jaar richting ‘maatschappelijke veiligheid’ aan

Foto: if

Geraardsbergen - Met de start van het nieuwe schooljaar viert de opleiding ‘maatschappelijke veiligheid’ aan het GO! Atheneum Geraardsbergen zijn tiende jubileum. "Aangezien de nood aan correct opgeleide mensen binnen de veiligheidssector nog nooit zo hoog lag als vandaag, wil de school meer dan ooit inzetten op een nauwe samenwerking met de sector."

Cursuscoördinator Chris Teirlinck: “Op 1 september 2009 schreven een dertigtal jongeren zich in voor een toen nog vrij nieuwe opleiding. Op dat moment kregen de studenten een basis mee om verder door te groeien naar de politieschool, de bewakingssector of de brandweer. Maatschappelijke veiligheid werd echter vrij snel een richting die veel jonge mensen aantrok en het leerlingenaantal groeide bij momenten exponentieel jaar na jaar, mede dankzij een samenwerking met de VDAB."

"Samen met het leerlingenaantal, groeide ook de opleiding inhoudelijk sterk. Zo kwamen de deelgebieden douane en defensie erbij en werd een samenwerking opgestart met onder andere Securail. Gaandeweg kregen studenten ook de kans om aan werkplekleren te doen als penitentiair bewakingsassistent."

“De opleiding ‘maatschappelijke veiligheid’ aan het Atheneum staat binnen de sector zeer hoog aangeschreven. De slaagkansen van de afgestudeerden voor de testen die toegang geven tot de politieschool bleken tot de hoogste van Vlaanderen te behoren. Maar ook op vlak van de toelatingstesten voor bijvoorbeeld defensie behalen onze leerlingen dankzij een intensieve voorbereiding zeer sterke resultaten en heel wat afgestudeerden kunnen vanaf juli onmiddellijk aan de slag in de bewakingssector" geeft directeur Brecht Persoons nog mee.

Geïnteresseerden kunnen op donderdag 22 augustus om 19.30 uur een infosessie bijwonen in het Atheneum en kunnen dagelijks tijdens de schooluren inschrijven voor zowel integrale veiligheid (TSO) als veiligheidsberoepen (BSO). Wie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan zich voor deze opleiding ook aanmelden via de VDAB.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio