SP.A geeft fietsers en voetgangers een "dikke duim"

SP.A geeft fietsers en voetgangers een "dikke duim"

Foto: if

Geraardsbergen - Tijdens de Week van de Mobiliteit gaf SP.A aan alle fietsers en stapper een symbolische duim. "Want het is niet evident om veilig te fietsen en te stappen in Geraardsbergen" zegt Stijn De Bock van SP.A Geraardsbergen.

SP.A ging naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit grasduinen in de cijfers van de Vlaamse gemeentemonitor. "Het zal niemand verbazen dat 93% van de gezinnen een wagen bezit en dat is in Geraardsbergen nog steeds het belangrijkste vervoersmiddel" zegt SP.A-gemeenteraadslid Emma Van der Maelen.

"Over het aantal en de staat van de fietspaden merken we een grotere ontevredenheid op. Slechts 20% van de Geraardsbergenaars vinden dat er voldoende fietspaden zijn.  En slechts 23% van de inwoners is het eens dat de fietspaden in goede staat zijn."

"31% van de inwoners vindt het veilig fietsen in Geraardsbergen. Dit aantal neemt af tot 18% wanneer er specifiek gepeild werd naar het veiligheidsgevoel wanneer kinderen fietsen. Wanneer we Geraardsbergen vergelijken met Vlaanderen valt toch op dat we beduidend minder scoren dan het Vlaams gemiddelde."

"De Week van de Mobiliteit wil inwoners juist aanzetten om duurzame vervoersmiddelen uit te proberen. Het is dan ook opmerkelijk dat 66% van de Geraardsbergse inwoners aangeeft zich nooit met de fiets te verplaatsen. En 24% zegt zich nooit te voet te verplaatsen. Hoog tijd dus voor SP.A om het mobiliteitsbeleid van onze stad over een andere boeg te gooien en fors te investeren in veilige fiets – en voetpaden."

“SP.A Geraardsbergen wil het goede voorbeeld geven en gaf de fietsers en stappers deze week een dikke duim ” zegt Stijn de Bock. “Alleen door als stad de nodige fiets – en voetpaden te voorzien en inwoners te stimuleren om duurzame alternatieven te voorzien zullen we de bovenstaande cijfers kunnen opkrikken” besluit De Bock aan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio