Lezing in ARK-Uitvaartzorg over verlies en verdriet

Op maandag 30 september organiseert ARK-Uitvaartzorg een lezing door professor Manu Keirse over omgaan met verlies en verdriet.

Jan Lion

Deze lezing gaat door om 19u30 in de Groendreef 7b te Geraardsbergen. Tickets 5€ per persoon, welkomsdrankje inbegrepen. Reserveren via reservatie@ark-uitvaartzorg.be en na betalingmet vermelding van naam en adres op BE43 1030 5336 2701. Info via 054/34 34 33 en 0470 09 87 56.

Gedurende de wordt antwoord gegeven op onderstaande vragen.

Verdriet en verlies staan steeds om de hoek in ieders leven. Iedereen weet dat verlies tot hetleven behoort en toch bereiden weinig mensen zich hierop voor. “Is het normaal dat ik mij namaanden nog zo verdrietig voel? Zal ik ooit opnieuw genieten van het leven? Hoe komt het datik mij zo moeilijk kan concentreren, dat ik dingen vergeet, dat ik me zo moe voel, ook al heb ikbijna niets gedaan? Is het normaal dat ik na jaren nog steeds momenten ken waarop ik zo verdrietig ben en hem of haar zo sterk kan missen? Rouwen mannen anders dan vrouwen?”Mag je kinderen confronteren met dood en sterven?

Is het normaal dat een vrouw zo sterk verdrietig is na het sterven van haar man die toch oud mocht worden? Zullen mensen er sneller overheen zijn als we hen helpen er niet meer aan te denken? Kunnen mensen na een echtscheiding of een ander belangrijk verlies een gelijkaardig rouwproces doormaken? Hoe kan je kinderen helpen een echtscheiding of ander verlies te verwerken? Hoe reageert met best naar mensen met verdriet?

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio