Restaurant 't Grof Zout viert twintigste verjaardag

Restaurant 't Grof Zout viert twintigste verjaardag

Foto: if

Geraardsbergen - In november 1999 gingen Marniek De Wandel en Christine Foubert in de Gasthuisstraat van start met hun restaurant 't Grof Zout. Twintig jaar later is dat restaurant uitgegroeid tot een van de culinaire toppers in de stad en streek.

In november 1999 streken Marniek De Wandel en Christine Foubert neer in de Gasthuisstraat om er een huiskamerrestaurant te beginnen. "Achteraan de tuin was vroeger een glas- en spiegelfabriekje, maar het was vooral het herenhuis dat onze aandacht trok. De mooie gevel, hoge plafonds en authentiek geslepen ramen zijn behouden, maar het interieur wordt regelmatig opgefrist."

"Bij de start in 1999 was het niet makkelijk om de Geraardsbergenaar te overtuigen van onze keuken. Maar na 20 jaar is het fantastisch om nog steeds klanten te hebben die er van in het begin bij waren. Zelfs hun kinderen en kleinkinderen komen intussen. We krijgen ook regelmatig nieuwe klanten over de vloer die dan verbaasd zijn dat de zaak reeds 20 jaar bestaat."

"Onze keuken is nog steeds seizoensgebonden. We blijven evolueren en gaan regelmatig op studiereis naar trendy grootsteden. Dat zorgt ervoor dat onze gerechten mooi aangevuld worden met nieuwe smaken en producten. De wijnen die we serveren zijn steeds van groot belang geweest en er worden zelfs wijnen uit minder voor de hand liggende landen geschonken zoals Armenië en Israël ."

Marniek en Christine zijn nog steeds passioneel bezig met hun restaurant. "En volgend jaar wordt het werkhuis onder handen genomen worden om te kunnen gebruiken als aanvulling van ’t Grof Zout. Zeker geen uitbreiding, want vermits we zonder personeel werken, moeten we alles zelf bolwerken in de keuken en de zaal en staan we in voor het onderhoud en de boekhouding."

"Naar aanleiding van ons jubileum wordt er tot 1 januari 2020 een wedstrijd gehouden met 20 vragen waarmee 20 prijzen te winnen zijn."

’t Grof Zout, Gasthuisstraat 20, info@grofzout.be en www.grofzout.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio