"Investeer het geld van de Ronde in mensen"

"Investeer het geld van de Ronde in mensen"

Foto: if

Geraardsbergen - PVDA Geraardsbergen is tevreden dat de stad geen 50.000 euro per jaar meer wil betalen voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. “Nu is het tijd om te investeren in de mensen van Geraardsbergen” zegt Nick Dobbelaere, voorzitter van PVDA.

“Dit is de enig mogelijke beslissing”, zegt Nick Dobbelaere. “Er was in Geraardsbergen geen enkel draagvlak meer om nog zo’n bedrag op tafel te leggen. Eerst het openluchtzwembad sluiten en dan zoveel geld geven aan een wielerwedstrijd, dat pikken de mensen niet meer.”

“De Geraardsbergenaar zal de Ronde met open armen blijven ontvangen, maar het is al te gek dat wij daarvoor zelf jaarlijks 50.000 euro betalen, zonder de vele bijkomende kosten en ongemakken nog. Ik hoop dat veel meer steden en gemeenten het Geraardsbergse voorbeeld volgen en hun geldstroom naar het bedrijf Flanders Classics ter discussie stellen. Het is de omgekeerde wereld als een stad of gemeente zelf begint te betalen als een wielerwedstrijd er wil passeren.”

“Mocht Flanders Classics-CEO Wouter Vandenhaute beslissen om de Muur uit de Ronde te halen, dan bewijst hij dat het hem alleen om het geld te doen is en niet om de liefde voor de sport. Maar sowieso zal Geraardsbergen het mekka van het Vlaamse wielertoerisme blijven. De Muur loopt niet weg. Hij ligt er en zal er blijven liggen."

“Nu is het tijd om te investeren in de mensen van Geraardsbergen. De komende jaren kunnen we rekenen op bijkomende financiën van het Vlaams Gewest. Laten we dat geld gebruiken om de sociale noden aan te pakken, om het openluchtzwembad weer te openen en om de lokale fiets-, wandel- en sportinfrastructuur een boost te geven. Dat zal écht de hele stad ten goede komen” besluit Dobbelaere.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio