Atheneumleerlingen hebben uitwisselingsproject met school uit Florenville

Atheneumleerlingen hebben uitwisselingsproject met school uit Florenville

Foto: if

Geraardsbergen - De zesdejaars van het Geraardsbergse GO! Atheneum van de afdeling ‘Boekhouden–Informatica’ ontvingen tijdens een uitwisselingsproject leeftijdsgenoten uit Florenville, een stad in de provincie Luxemburg.

De Vlaamse en Waalse leerlingen voerden tijdens de uitwisselingsdag samen heel wat activiteiten uit. Onder begeleiding van initiatiefneemster lerares Nancy Thibaut bezochten de scholieren de brouwerij Roman. Binnenkort trekken de Vlaamse leerlingen overigens naar Virton en daar zullen ze de brouwerij van Orval bezoeken.

De focus van de uitwisseling ligt dit jaar op ecologie en ondernemen. Voor het thema ecologie kwam een gastspreekster van de winkel OHNE uit Zwalm een workshop geven. De winkel is gespecialiseerd in natuurlijke onverpakte producten met de pijlers afvalarm, korte keten en biologisch, Door deze uiteenzetting werd duidelijk dat plastieken verpakkingen vaak niet noodzakelijk zijn. Via een interactief stadsspel leerden de leerlingen ook de historische achtergrond van Geraardsbergen kennen en uiteraard kon iedereen genieten van een heerlijk mattentaartje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio