Broederschap Manneken-Pis in de hoofdrol in eigen film

Broederschap Manneken-Pis in de hoofdrol in eigen film

Foto: if

Geraardsbergen - Het Manneken-Pis bestaat 560 jaar en de Broederschap en het Manneken-Pismuseum 35 jaar. Dat werd dit jaar al uitgebreid gevierd en woensdag 11 december wordt het feestjaar afgesloten met een film over en met de leden van de Broederschap.

In 2019 had de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis heel wat te vieren. Het Manneken-Pis bestaat 560 jaar en de Broederschap en het museum hebben intussen 35 jaar op de teller staan. "Dat kon het bestuur niet zomaar laten voorbijgaan en daarom organiseerden we dit jaar enkele speciale activiteiten."

Na de tentoonstelling die deze zomer te zien was in het toeristisch infokantoor Visit Geraardsbergen en het opnemen van het eerste vrouwelijke bestuurslid, willen ze het jaar in schoonheid afsluiten. De Broederschap nodigt dan ook uit op woensdag 11 december om 19.30 uur in het Arjaantheater.

"Die avond brengen we een speciale postzegel uit met bijhorende postkaart en een speciale editie van het tijdschrift de Belleman. Zoals we gewend zijn van Chauffeurken zal hij op ludieke wijze een overzicht geven van de Broederschap, het museum en het Manneken-Pis doorheen de jaren. De muzikale omkadering gebeurt door John Roets en vrienden. Als kers op de taart toont de Broederschap een film op groot scherm. De Broederschapsleden werden een volledig jaar gevolgd door een filmploeg en het resultaat kan je op 11 december bewonderen."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio