Muzikale kersthappening in Musea Hunnegem

Muzikale kersthappening in Musea Hunnegem

Foto: Musea Hunnegem

Geraardsbergen - Zaterdag 14 december brengen de leerlingen van de kunstacademie op de site van de Musea Hunnegem korte, gevarieerde optredens in de kerk, het koor, de paxzaal en de pandgang. In de binnentuin van het klooster is er een verwarmde winterbar.

Zaterdag 14 december brengen de leerlingen van de kunstacademie in verschillende disciplines korte, gevarieerde optredens in de kerk, het koor, de paxzaal en de pandgang. In de binnentuin van het klooster is er een verwarmde winterbar. "En onder voorzitterschap van Gino Van Nieuwenhove schenkt de serviceclub Lions vouwbare, draagbare museumzitjes zodat nu ook oudere of minder mobiele bezoekers de rondleidingen in de musea comfortabel kunnen volgen."

"2019 was een succesvol tentoonstellingsjaar in Hunnegem. Het museum Huge (Hunnegem-Geraardsbergen) en het museum MAVF (Museum en Archief van de Vlaamse Film) kregen er onder impuls van schepen David Larmuseau een derde museum bij over de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog, een initiatief van Wings of Memory. Bovendien was er als grote publiekstrekker de expo ‘De Groote Oorlog in Maquettes’."

"2020 wordt opnieuw boeiend in Hunnegem! Volgend seizoen pakken de Vrienden van Musea Hunnegem uit met een nieuw bezoekerscafé met als thema Brouwerij Concordia. En er is een kennismaking met het werk van tekenaar en documentairemaker Marc Sleen in samenwerking met het Stripfestival Geraardsbergen. Het is uitkijken naar de vertoning van de oudste stomme Vlaamse film uit 1929 met live pianobegeleiding door Albert Gossye. En er zijn de thematentoonstellingen in het museum HuGe rond kerk, klooster, school en pensionaat."

Muzikale kersthappening zaterdag 14 december vanaf 16 uur, Gasthuisstraat 106.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio