Bokst op 5 juni voor de intercontinentale wereldbeker

Bokser Hovic werkt aan internationale carrière

Bokser Hovic werkt aan internationale carrière

Bokser Hovic met naast hem de Everbeekse sprintbom Robbie McEwen en superfan Alex De Norre. Foto: if

Geraardsbergen - De bokser Hovic, een genaturaliseerde Armeense Geraardsbergenaar, is klaar voor de grote sprong. De man verkeert in de vorm van zijn leven en hij werkt nu aan een internationale doorbraak.

Hovik Zhamkochyan (28) bokst zich stilaan de legende in, zijn stadsgenoot Cyriel 'Tarzan' Delannoit achterna. aan het worden. De tot Belg genaturaliseerde Armeniër woont in Geraardsbergen en bouwde reeds een mooi palmares op.

Hovic werd reeds 3 keer Belgisch kampioen en veroverde 3 keer de Benelux-titel. Hij staat genoteerd op de Europese Ranking en nam al verschillende keren succesvol deel aan het ‘boksgala van de gebroeders Delannoit’.

Een aantal weken geleden trok hij naar Australië. Hij versloeg op 19 maart in Melbourne een ex-wereldkampioen lichtgewicht op punten. Hovick staat scherp en bokst gretig. Hij begint stilaan internationaal door te breken. Op 5 juni vecht hij voor de Intercontinentale wereldbeker in eigen stad, in sporthal De Veldmuis.

Deze zomer gaat hij naar de Verenigde Staten, waar hij het tegen internationaal gerenommeerde boksers zal opnemen. Wie met Hovic en de bokssport kennis wil maken, kan een proefles nemen in zijn boksschool. In sporthal de Kriebels is het iedere dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 18 en 19.30 uur verzamelen geblazen voor de boksatleten.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio