Puike score in de Gault Millau

Restaurant 't Grof Zout valt in de prijzen

Restaurant 't Grof Zout valt in de prijzen

Chef Marniek De Wandel staat aan het fornuis in t Grof Zout. Foto: if

Geraardsbergen - Chef Marniek De Wandel en gastvrouw Christine Foubert van restaurant 't Grof Zout worden door hun klanten hoog gewaardeerd voor hun fijne kookkunsten en onthaal. Ook restaurantgids Gault Millau weet de spijzen van chef Marniek wel te smaken en gaf het restaurant 13 op 20 in de nieuwe editie.

Chef Marniek De Wandel en gastvrouw Christine Foubert van restaurant 't Grof Zout kregen een score van 13 op 20 in de nieuwe editie van de restaurantgids Gault-Millau. Het restaurant in de Gasthuisstraat kreeg eerder dit jaar het Vino Label voor 'Fair Wine Restaurant' en binnenkort verschijnen zij in Cuisine Xclusive Oost-Vlaanderen.

Tijdens de Week van de Smaal was Dirk Hoet te gast in 'Grof Zout. De man is sinds 1999 de trotse eigenaar van één van de mooiste domeinen in Priorat : Mas de les Pereres, gelegen in het kleine dorpje Poboleda.

Met veel enthousiasme en kennis gaf hij in het restaurant uitleg over de wijnen tijdens het diner dat Spaans getint was. Chef Marniek De Wandel werkte met onder meer met Mongeta del Ganxet (witte bonen), Chistorra de Ibérico Bellota (verse chorizo) en confituur van pompoen.

Vakkundige uitleg over deze producten kwam van Maria Jané i Ubeda, Catalaanse van oorsprong maar nu wonende in België. Haar bedrijfje verkoopt authentieke Spaanse producten en is tevens distributeur van de Texturas van de bekende Spaanse chef ElBulli.

Tijdens de culinaire avond werd ook de nieuwe horecagids voor Oost-Vlaanderen voorgesteld. Naast ’t Grof Zout brengen verscheidene restaurants er hun signatuurgerechten. Een must voor de hobbykok, meent chef Marniek.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio