Springt met toppaard Goliath

Brent Gaublomme wint Kerstjumping

Brent Gaublomme wint Kerstjumping

Brent en Goliath in volle actie in Mechelen. Foto: tempsdeposes

Geraardsbergen - Brent Gaublomme won met zijn hengst Goliath Van de Groeneweg de Kerstjumping van Mechelen. Het is een heel belangrijke wedstrijd waar de beste ruiters en paarden de degens met elkaar kruisen.

Brent en Goliath legden tweemaal een foutloos parcours af en klokten de scherpste tijd van een rijk deelnemersveld af. Goliath Van de Groeneweg jumpte met sprekend gemak over de hindernissen en laat daarmee zien dat het een paard met grote toekomstmogelijkheden is.

'Het is een belangrijke overwinning. Ik bevestig daarmee mijn goede conditie en uiteraard het feit dat ik over een heel goed paard beschik' zegt Brent, de kleinzoon van Etienne Gaublomme (bakkerij Etienne in Ophasselt) en van Alex De Norre.

Goliath Van de Groeneweg is een schimmel Connemara pony van 1,48 meter. Hij werd geboren in 2002 en werd op jonge leeftijd gekeurd als dekhengst. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats bij de paarden op het Europees Kampioenschap in Versailles.

'Het is een klassehengst met internationale uitstraling. We zullen hem zeker nog tegenkomen in het internationaal circuit' meent Brent. Hij hoopt dit jaar op het Belgisch niveau te kunnen bevestigen. De komende jaren zal hij ook internationaal proberen door te breken
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio