Bleekpad is initiatief van vereniging Rebus

Wandelpad aan Den Bleek ingestapt

Wandelpad aan Den Bleek ingestapt

De inwandeling van het Bleekpad. Foto: if

Geraardsbergen - Het Bleekpad werd ingestapt, het is gelegen in de zone Den Bleek. Het pad werd uitgezet door de recreavereniging Rebus.

Rebus heeft met steun van de sportdienst en de sportschepen een wandel- en looppad aangelegd en vooral opgeruimd. Startpunt is het buitenzwembad aan de Guilleminlaan.

Het parcours is 1.600 meter lang en omvat een veelkleurig bos, het vroegere Bleek-weiland, het uitzicht vanaf de Guilleminbrug, het rustige grasjaagpad langs de Dender, het sluizencomplex.

'Het parcours moet hier en daar nog wat verbeterd worden maar het kan zeker een startpunt worden van een veilig trage wegennetwerk rond de stad en naar de deelgemeenten' meent Rebuspionier Armand Matthijs.

' Dat is ook het doel van Rebus: buitensporten mogelijk en aantrekkelijker maken voor een gezondere stad met fittere inwoners.'

Rebus komt elke zondagmorgen om 10 uur samen aan de Permanensje op de Markt voor activiteiten. Info bij Armand Matthijs, tel. 0474/279625 of mailen naar armand.matthijs@skynet.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio