Ook broer Arnaud is getalenteerd ruiter

Ruiter Brent Gaublomme naar Europees kampioenschap

Ruiter Brent Gaublomme naar Europees kampioenschap

Brent Gaublomme in volle actie. Foto: if

Geraardsbergen - Brent Gaublomme is de beste ruiter van zijn generatie. Dat bewijzen zijn recente uitslagen en zijn kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Ook broer Arnaud bulkt van het ruiterstalent.

Dat Brent Gaublomme in uiterst goede doen is bewijzen zijn spectaculaire resultaten van de voorbije maanden.

Op de jumping van Lommel haalde hij de 3de plaats op de Grand Prix Pony's en hij werd eveneens 3de op de Grand Prix Juniors. Op de jumping Moorsele werd Brent primus op de Grand Prix Juniors en 2de op de Landeprijs Pony's.

Op de jumping van Lamprechtshausen in Oostenrijk won de jonge ruiter de Landenprijs Pony's en werd hij 5de op de Grand Prix Pony's. Brent werd tevens 4de op de Landenprijs Juniors.

Door de schitterende resultaten van de voorbije weken is Brent erin geslaagd om de kwalificatie te bemachtigen voor het Europees kampioenschap voor pony's. Insiders beweren dat Brent een grote toekomst in de paardensport staat te wachten.

Ook broer Arnaud behaalde in Lamprechtshausen een 2de plaats in de grand prix pony's met Goliath van de Groenweg. Brent en Arnaud waren de twee eerste Belgen op deze grand prix.

Brent en Arnaud Gaublomme zijn de kleinzonen van Etienne Gaublomme, van bakkerij Etienne in Ophasselt, en van Alex De Norre. Een ras van fervente paardenliefhebbers die al generaties lang gedreven jockeys leveren.

‘Hun sportieve honger is zeker nog niet gestild’ weet grootvader Alex. ‘Brent en Arnaud hebben zeker het talent om op internationaal niveau te kunnen bevestigen. Ze worden goed omringd door vader en moeder en beschikken over uitstekende pony’s en paarden. Als grootvader ben ik heel erg fier. Ik ben er absoluut zeker van dat ze nog heel mooie resultaten zullen neerzetten.’
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio