TISJ-leraar kwam als 12de uit de bus

Meester Patrick Capiau scoort bij 'leraar van het jaar'

Meester Patrick Capiau scoort bij 'leraar van het jaar'

Klapzoenen voor meester Capiau. Foto: if

Geraardsbergen - Patrick Capiau is leraar aan het technisch instituut Sint-Jozef (TISJ). De man is een heel bezige bij op school en dat werd nu beloond met een nominatie voor de titel van 'leraar van het jaar'. Patrick kwam uit op een zeer verdienstelijke 12de stek.

Patrick Capiau is leraar in de 3de graad van het TISJ, lid van het GOK-team (gelijke onderwijskansen), beheerder smartschool, voorzitter pedagogische raad en coördinator werkgroepen.

'Een tijdje geleden kreeg ik een brief in mijn bus van het ministerie van Onderwijs. Tot mijn grote verbazing mocht ik mij aanbieden in Brussel omdat leerlingen, oud-leerlingen, ouders en zeker niet te vergeten collega's mijn naam hadden doorgegeven voor nominatie' zegt Patrick. 'In de brief stond niets van het gebeuren zelf, het moest een verrassing blijven. Ik wist dus van niets.!'

'Ik had de eer genomineerd te zijn voor leraar van het jaar. Van de 200 genomineerde leerkrachten (van de 7500 leerkrachten) kwam ik als 12de uit de bus. Onder de genomineerden waren er zowel leerkrachten uit het basisonderwijs, secundair onderwijs, volwassenenonderwijs en voor het eerst ook docenten uit het hoger onderwijs.'

'Er konden dit jaar enkel mannen genomineerd worden. Klasse riep dit jaar uit tot 'het jaar van de man'. Dit evenement was tot in de puntjes georganiseerd door "Klasse". Bedankt aan iedereen die mij nomineerde. In feite is iedere leerkracht 'leraar van het jaar', dit vind ik alleszins' zegt een net iets te bescheiden Patrick.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio