Werken klaar eind september

Nieuwe fase in werken Idegemse Kulvestraat van start

Nieuwe fase in werken Idegemse Kulvestraat van start

Foto: if

Geraardsbergen - In de Kulvestraat blijven de werfmachines nog een tijdje aan de slag. Er is een nieuwe fase begonnen van het project waarbij Aquafin en de stad de grachten in de Bareelstraat aanpakken en in de Kulvestraat de riolering en wegdek vernieuwen.

De aannemer start momenteel met de afwerking van de Kulvestraat tussen Spoorweg en Driesstraat, de werken die omvatten onder meer het plaatsen van nieuwe kantstroken, aanleg van nieuwe voetpad,  plaatsen fundering nieuwe wegenis en eventueel reeds aanleg onderlaag asfalt.

Het onderste deel van de Kulvestraat tussen Driesstraat en Dender kan pas afgewerkt worden nadat de nutsleidingen zijn geplaatst. Die werken starten half augustus en zouden een tweetal weken in beslag nemen.

Nadien zal ook in dit onderste deel de afwerking van de wegenis plaats vinden.
Momenteel is het einde der werken voorzien eind september. Er is een plaatselijke omleiding voorzien tijdens de werken in de Kulvestraat tussen Spoorweg en Driesstraat waarbij men dan de omleiding Bareelstraat – Ninoofsestraat – Radenberg – Driesstraat volgt.

Wanneer de werken ter hoogte van het kruispunt Ganzestraat – Kulvestraat in uitvoering zijn, is een omleiding voorzien langsheen Ganzestraat – Moenebroekstraat – Aalstsesteenweg – Bareelstraat – Ninoofsestraat – Radenberg – Driesstraat.

Door de werken is volgens schepen Patrick Flamez (SP.A) hinder te verwachten voor de omwonenden. Dit betekent dat de toegang tot de woningen beperkt zal zijn en dat er geen doorgaand verkeer is toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar tijdens de werkuren van 7 uur tot 16.30 uur zal dit soms moeilijk zijn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio