Oproep van 'Wings of Memory' voor beter onderhoud

Klachten over overwoekerd oorlogsmonument in Moenebroekstraat

Klachten over overwoekerd oorlogsmonument in Moenebroekstraat

Het onkruid tiert welig aan het monument. Foto: if

Geraardsbergen - De vereniging 'Wings of Memory' klaagt via Stefan Delannoit dat het oorlogsmonument aan de Moenebroekstraat heel slecht onderhouden is. Hij doet een oproep om hier heel dringend aan te verhelpen.

Het monument aan de Moenebroekstraat werd door de vereniging 'Wings Of Memory' en de stad Geraardsbergen twee jaar geleden geplaatst in aanwezigheid van defensieminister Pieter De Crem.

Het monument kwam er als herinnering aan de crash van de Britse bommenwerper Halifax in de nacht van 27 op 28 mei 1944, alle inzittenden kwamen om. 'Spijtig genoeg moet ik vaststellen dat het er vuil en overwoekerd bijligt' stelt Stefan Delannoit vast, lid van 'Wings of Memory'.

'Al geruime tijd dring ik er bij de stad op aan om de monumenten een opknapbeurt te geven, tot nog toe tevergeefs.' Delannoit hoopt dat het alsnog in orde komt want op 29 september organiseert zijn vereniging een herdenking te Lierde voor de Lancasterbemanning die er 70 jaar geleden neerkwam.

'Uit diverse continenten zullen familie en genodigden aanwezig zijn. Die zullen ook een bezoek brengen aan enkele monumenten in de regio, ook dat van de Moenebroek.' 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio